Logo

Baklava - Baklawa

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Baklava eller baklawa er en wienerbrødsagtig dessert lavet at fillodej, der fyldes med nødder og sirup eller honning. Retten stammer fra Mellemøsten og spises også meget i landene omkring Middelhavet.

 

 

1 kop hvedemel
¼ kop vand
2 æg
1/5 spsk salt
1 tsk olivenolie
1 ⅓ tsk Maizenamel
 
Fyld:
1 kop smeltet margarine
1 ½ kop hakkede valnødder
 
Sirup:
2 kopper sukker
2 kopper vand
2 tsk citron saft
 
Forbered fillodejen - hvis den er dybfrossen skal den tøes op.
Læg fillodej stykkerne oven på hinanden på bordet.
Skær dejen ud i den størrelse der passer til den form eller bakke de skal laves i.
Smør bakke eller form med olie.
Læg et lag fillodej på derefter, læg ½ spsk smeltet margarine ovenpå og glat det ud.
Kom kun halvdelen af dejen i formen og margarine.
Strø derefter med hakkede valnødder.
Læg et lag dej mere på og kom mere margarine på, så et lag valnødder til
og fortsæt til der ikke er mere dej og fyld.
Skær stykket ud i stykker, placer dem på en lille bradepande eller plade, sæt dem i ovnen på mellemvarme ca. 170ºC i ca. 1 time eller til stykkerne
er gyldne.
Kom sukker, vand og citronsaft i en gryde, smelt blandingen og kog det i
ca. 15 minutter til det er sirup.
Tag det af varmen, køl i ca. 10 minutter og kom et par smørklatter i.
Siruppen smøres på baklavaen eller hældes over.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.708 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Har du solceller?



Effektiv reklame - klik her