Logo

Banankager med marcipan

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Prøv denne opskrift - lækker banankage med marcipan

Prøv denne lækre Morten Heiberg opskrift - banankage med marcipan.

4-6 personer

320 g marcipan, god kvalitet
6 æg

½ stang vanilje
100 g smør

60 g hvedemel (glutenrigt)
5 g bagepulver

15 g Pastis el. Pernod

 

Banan- og muskatpuré (laves i god tid i forvejen)
500 g bananer, modne
100 g sukker
50 g smør, smeltet
½ spsk muskatnød, reven

 

Forvarm ovnen til 210°C.

Skræl bananerne, og skær dem over på langs.

Beklæd en bageplade med bagepapir, drys sukker på, og læg bananerne på pladen. Fordel det smeltede smør over bananerne, og bag dem i ovnen, indtil farven er intens gylden.

Drys reven muskatnød over bananerne, så snart de er taget ud af ovnen.

Kom bananerne i en foodprocessor, og lad blandingen blive til en puré.

Kom pureen i en sprøjtepose.

 

Kagen:

Riv eller pluk marcipanen i mindre stykker i en skål, og tilsæt æggene lidt ad gangen.

Det skal forhindre, at der kommer små klumper marcipan, der ikke kan piskes ud.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem i marcipanblandingen.

Varm det op i et vandbad til ca. 50°C.

Tag skålen fra varmen, og pisk, til massen er helt kølet af.

 

Imens: Smelt smør, tilsæt Pastis eller Pernod og pisk det sammen.

Sigt hvedemel og bagepulver sammen.

Tilsæt forsigtigt det smeltede, varme smør til det sigtede mel/bagepulver.

 

Beklæd en bageplade med bagepapir, hvis du bruger en kagering.

Ellers forer du en springform med bagepapir i bunden og fylder dej halvt op i formen.

Sprøjt et mønster ud med bananpureen på overfladen af kagen, og bag den ved 180-190°C i ca 15-20 minutter.

--

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.625 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Julefrugt med hvid fondant cupcakesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Vanillekranse 4 En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Kernegrove bollerNyd bollerne som tilbehør til en suppe eller varm ret eller brug dem i madpakken med lidt...
• Isbombe MarquiseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os