Logo

Bassekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvorfor det hedder en bassekage vides ikke. Men den smager dejligt denne smuldredejskage. Hvis du ikke kan lige nødder eller reven appelsinskal kan det sagtens udelades.

 

250 g hvedemel
125 g smør eller margarine
300 g mørk farin
2 ½ dl cremefraiche 18 %
1 æg
1 tsk kanel
1 lille tsk natron
reven skal af 1 appelsin
 
Pynt: 50 g nøddekerner
 
Smuldr hvedemel, fedtstof og farin sammen, det er ret tørt.
Læg godt ⅓ af blandingen i en smurt tærte- eller springform.

Rør resten af "smuldredejen" med cremefraiche og æg.
Tilsæt kanel, natron og reven appelsinskal.
Hæld blandingen over "smuldredejen" i formen.
Hak nødderne og drys dem over.
Bag kagen ca. 50 minutter ved 180ºC.
 
Tips: Reven appelsinskal og nødder kan evt. udlades. 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.134 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?