Logo

Baskisk kirsebærkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Denne kirsebærkage stammer oprindeligt fra Baskerlandet på græsen mellem Frankrig og Spanien. Kagen smager bedst nybagt fra oven og med koldt flødeskum eller vaniljeis.

 

(Bagværk,Kager)

200 g smør
300 g hvedemel
100 g sukker
1 1/2 tsk bagepulver
1 knsp salt
reven skal af 1 citron
1 æg
1/2 dl vand
Fyld:
400 g kirsebærmarmelade
Sammenpisket æg til pensling

Smuldr smørret i melet. Tilsæt sukker, bagepulver, salt, æg og æggeblomme og ælt dejen sammen. Lad den hvile køligt 1 time. Del dejen i en større og en lidt mindre portion. Tryk den største portion ud i en rund form, så dejen går op ad siderne. Fordel kirsebærmarmelade på dejen. Rul resten af dejen ud på et meldrysset bord og læg den over som låg. Tryk kanten godt sammen. Lav mønster i dejlåget med en gaffel og pensl låget med æg. Bag kagen ca. 35 min. ved 180ºC på ovnens midterrille. Server kagen nybagt med koldt flødeskum.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.657 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Boller uden mælk og ægMan kan faktisk godt lave boller med tre ingredienser: gær, sukker og olie. Og dette er...
• Mandelrand med mokkaovertrækEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Caribiske kokos småkagerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• AzukibuddingEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!