
 
 
Dej:   
50 g margarine   
5 dl mælk   
50 g gær   
200 g groftrevne kartofler   
2 tsk salt   
1 æg   
16-18 dl hvedemel 
 
Fyld: 
2 flåede tomater 
150 g fetaost 
salt, peber 
½ dl frisk basilikum 
*
 
Dej:
Margarinen smeltes i en gryde og mælken tilsættes. 
Gæren røres ud i den  lune mælk. 
Revne kartofler tilsættes og salt og peber røres i. 
Melet tilsættes lidt ad gangen til passende konsistens. 
Dejen æltes godt igennem og hæver 30 minutter.
Fyld:
Hak kødet fra de flåede tomater og bland fetaost skåret i terninger heri. Smag til med salt, peber og frisk basilikum klippet i småstykker. 
De kan også blande nogle sorte hakkede oliven i.
Dejen deles i 12 dele, som æltes til boller, trykkes flade og rulles til 
cirkler ca. 15-20 cm. 
Fyldet fordeles midt på cirklerne. 
Knib kanterne sammen over fyldet på oversiden, så du får et kano-formet aflangt brød. Pensl med sammenpisket æg eller tykmælk. 
Efterhæver 20-30 minutter. 
Bages ved 225ºC i alm. ovn eller 200ºC i varmluftovn i 20-25 minutter.