Logo

Berlinere med vaniljecreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kært barn har mange navne, og berlinere kendes da også som berlinerboller eller berliner pfannkuchen. Her laves de med lækker vaniljecreme i modsætning til typiske berlinere, der indeholder syltetøj.

 

ca. 25 stk

Grunddej
1 ¾ dl mælk
25 g gær
4 ½ dl hvedemel

150 g smør
4 ½ dl hvedemel
8 æggeblommer
¾ dl sukker
1 tsk salt
1 tsk vaniljesukker
revet skal af 1 appelsin eller citron
2 l olie til fritering
3 dl sukker
1 spsk vaniljesukker
1 spsk kanel
Vaniljecreme (se opskrift)

Lad smørret få køkkentemperatur.
Bland ingredienserne til grunddejen og lad den hæve til dobbelt størrelse (30 min.).
Rør smørret i dejen sammen med resten af melet, æggeblommer, sukker, salt vaniljesukker og appelsinskal.
Ælt den godt sammen til en elastisk dej.
Lad den hæve yderligere 30 min.
Slå på den hævede dej, så den falder sammen, og lad den hæve 20 min. til.
Del dejen i 25 portioner.
Rul dem til boller, læg dem på et melet viskestykke og lad dem hæve 1 time.
Frituresteg bollerne - 2 min. på hver side - i 180º varm olie.
(Har du ikke et termometer, så kontroller olien ved at smide et stykke franskbrød i - når det bliver gyldenbrunt, er olien tilpas varm).
Tag berlinerne op, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Tril dem i en blanding af sukker og kanel.
Fyld en sprøjtetylle med vaniljecreme.
Stik spidsen ind i hver berliner og fyld dem forsigtigt med creme.

Tips: Til berlinere er det rigtigt godt at smage vaniljecremen til med rom eller likør.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.991 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her