Logo

Blåbær og hindbær cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

  Disse kager i rødt-hvidt-blåt kan også bages for at fejre 4. juli. Pynt dem med hvid fondant samt friske blåbær og hindbær overtrukket med hindbærgelé. De er lette at lave og smager fantastisk.


Disse kager i rødt-hvidt-blåt kan også bages for at fejre 4. juli. Det vil varme en amerikansk patriots hjerte og en gourmets mave! Pynt dem med hvid fondant samt friske blåbær og hindbær overtrukket med hindbærgelé.

 

12 stk. cupcakes:

250 g hvedemel

2 tsk bagepulver

1 tsk natron

125 g smør ved stuetemperatur

130 g sukker

1 æg

2 1/2 dl kærnemælk

1 tsk vaniljeessens

100 g blåbær (friske eller frosne)

100 g hindbær (friske eller frosne)

flormelis eller hvid fondant (se trin D.)

115 g hindbærsyltetøj til overtræk

hindbær og blåbær til pynt


A. Varm ovnen op til 180°C.

Bland mel, bagepulver og natron, og stil det til side.

 

B. Rør smør og sukker cremet og luftigt.

Tilsæt ægget. kærnemælk og vaniljeessens, og rør godt.

Rør de tørre ingredienser i, og vend forsigtigt de to slags bær i. (Frosne bær skal ikke tøs op på forhånd).

 

C. Fyld papirformene ca. 2/3 op med dej, og bag kagerne i ca. 25 minutter, eller til de er gyldne ovenpå.

Tag dem ud af ovnen og køl dem helt af, før du tager dem ud af formen.

 

D. Drys de kolde kager med flormelis, eller overtræk dem med hvid fondant, se opskrift, eller færdigkøbt fondant.

 

Når du har overtrukket kagerne, varmer du hindbærsyltetøjet op i en lille gryde, til det lige akkurat er flydende (det må ikke koge).

Tag straks gryden væk fra varmen.

Læg nogle hindbær midt på hver kage (helst inden glasuren stivner), og læg blåbær udenom.

Smør det smeltede syltetøj på med en bagepensel.

Det gør bærrene blanke og sikrer, at de bliver på deres plads, så snart syltetøjet er stivnet igen.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.091 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Fastelavnsboller med sveskemosEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Rabarbertærte 6En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Frederiks tærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Daim islagkage 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os