Logo

Blåbær og lime cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Disse cupcakes eller muffins laves med blåbær og lime. De er lette at lave og smager rigtig dejligt. Prøv den til fødselsdagen, til eftermiddagskaffen eller på kontoret. Prøv også med jordbær og lime.

Kagerne her er både magre og fyldt med sunde blåbær.

 

18 cupcakes:

115 g smør, blødgjort

225 g sukker

2 æg, letpiskede

1 tsk vaniljeekstrakt

1 1/4 dl skummetmælk

225 g hvedemel

2 1/2 tsk bagepulver

115 g friske blåbær

1 tsk revet skal fra en usprøjtet lime

Glasur:

115 g sukker

2 spsk revet skal fra en usprøjtet lime

3 spsk limesaft

2 spsk kogende vand


Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.

Pisk smør og sukker i en skål med en elektrisk håndmikser, til det er blødt og cremet.

Tilsæt langsomt æg og bland det godt.

Pisk vanilje og mælk i.

Sigt mel og bagepulver sammen og rør det i dejen, til det er lige netop blandet. Fold blåbær og limeskai i.

Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.

Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.

Løft papirformene op og lad kagerne køle af på en rist.

Lav glasur:

Bring sukker, limeskai, limesaft og kogende vand i kog i en lille gryde.

Lad det simre over lav varme og rør rundt, så sukkeret opløses.

Lad det simre uden låg i 5 minutter.

Tag gryden af varmen, lad indholdet køle let af og fordel det over kagerne.

Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem uden glasur i op til 3 måneder.

 

Madopskrift billede

Variationer:

 

Cupcakes med hindbær og citron

Følg basisopskriften. Erstat blåbær med 150 g friske hindbær og limeskallen i glasuren med 1 spsk revet skal fra en usprøjtet citron.

 

Cupcakes med brombær og appelsin

Følg basisopskriften. Erstat blåbær med 150 g friske brombær og limeskallen i glasuren med 1 spsk revet skal fra en usprøjtet appelsin.

 

Cupcakes med jordbær og lime

Følg basisopskriften. Erstat blåbær med 150 g friske jordbær skåret i skiver.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.781 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• SmørcitroncremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Havrebrød1 havrebrød. Tilberedningstid: ca. ½ time. Hævetid, i alt: 1¼ time. Bagetid: 40 min....
• Stor smørbirkesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• SkummetmælksfrugtisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os