Logo

Blåbærtærte med mandelcreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Denne blåbærtærte med mandelcreme er perfekt dessert til gæsterne. Den er nem at lave og ser super flot ud. Hvis du har en ismaskine så prøv at lave vaniljeis og hindbærcoulis til- det kan anbefales.

Dej: 200 gram hvedemel,
75 gram sukker 
125 gram smør
2 æggeblommer 
en knivspids salt
500 gram blåbær,

Creme:
50 gram smør 
50 gram sukker
50 gram fint mandelmel
1 helt æg

*
 
Udrul dej i ca. 2-3 mm tykkelse.
Læg den i en tærteform (18-20 cm i diame­ter).
Læg alufolie oven på den i tær­teformen anbragte dej og fyld tørrede linser eller gule ærter i formen, så de­jen presses på plads.
Bag den i ovnen i ca. 15 min. ved 190ºC.
Afkøl tær­ten efter at alufolien med linser eller ærter er fjernet.
Cremen røres sammen, til den skummer ( smør, sukker, mandelmel og æg).
Fyld tærten med blåbær og hæld cremen over.
Sæt den igen i ovnen i ca. 10 min. ved 190ºC.
Serveres lun med overdrysset flor­melis.


Dertil vaniljeis og hindbær­coulis.

Hvis De har en ismaskine:
 
Vaniljeis - 1 liter:
10 æggeblommer
3/4 l sødmælk
1/4 l piskefløde
150 g sukker
2 stk renset vaniljestang
 
Hindbærcoulis:
500 gram hindbærpuré uden kerner
150 gram sukker
koges op i 3-4 min. - Serveres kold.

 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,3 (3 stemmer)
Siden er blevet set 7.281 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Sødt rugbrød En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Italienske mandelkagerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• ValnøddeflutesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Tyttebærflan med mandelmarengsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
36607-07-2011 15:54:34 Mette Poulsen
Jeg lavede den med dels købeblåbær dels blåbærmarmelade, fordi jeg ikke kunne få rigtige vilde blåbær. - Smagen vil helt sikkert være finere med rigtig vilde blåbær.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os