Logo

Bærkompot gammeldags

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bærkompot gammeldags 


Denne herlige gammeldags dessert bliver man aldrig træt af. Og så giver den masser af vitaminer og fibre. Dejlig smag af sommer! • Hindbær og brombær indeholder en substans som forhindrer at cancerfremkaldende stoffer kan dannes i kroppen.

Tilberedning 25 min. Afkøling 1-2 timer. 4 portioner

 

# Råvarer til Bærkompot gammeldags

300 g blandede bær, fx hindbær, jordbær, brombær

300 g kirsebær

1½ dl sukker

1¼ dl rødvin

1¼ dl kirsebærsaft

2- 3 spsk kartoffelmel

*

 

Fremgangsmåde:

1 Skyl de blandede bær forsigtigt. Skyl og udsten kirsebærrene.

 

2 Bland alle bær med sukkeret og lad dem stå i 15 min. for at trække saften ud.

 

3 Lad bærrene dryppe af. Gem saften.

Bland rødvin, kirsebærsaft og saften fra bærrene i en gryde.

Stil et par spsk af blandingen til side.

Bring saftblandingen i kog.

 

4 Bland kartoffelmelet med de spsk, som du stillede til side.

Hæld kartoffelmelsblandingen i den kogende væske, under omrøring og giv det et opkog.

Bland bærrene i væsken.

Lad det få endnu et opkog.

 

5 Hæld kompotten i en skål eller i portionsskåle.

Afkøl i 1-2 timer og server med mælk eller fløde.

 

Tips & råd

 

I stedet for kartoffelmel kan du anvende sagogryn.

Kom 30 g sagogryn i væsken og bring det i kog.

Lad det simre i 30 min. og rør rundt.

Læg frugten i cremen og giv den et opkog.

 

En interessant smag får kompotten, hvis du tilsætter blade af frisk mynte.

Det er også godt at give smag med en kanelstang eller et par kryddernelliker.

I stedet for at anvende kirsebær og kirsebærsaft, kan du bruge et glas kirsebær med væde (680 g).

 

Variation: Bær og frugt kan varieres efter sæson og smag.

Prøv med rabarber og jordbær, eller kirsebær og solbær.

Hvis du bruger sure frugter, som fx ra- barber, anvendes lidt mere sukker.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 233 = kJ 978

Kulhydrat 55 g Protein 1 g Fedt 1 g (4%) Fibre 4 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.760 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her