Logo

Boller - lav fedt %

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Prøv disse lækre boller med blandt andet hvedekerner og gulerødder som supplement i madpakken eller måske som lækker snack. De smager allerbedst lune fra ovnen med lidt smør på.


100 g grahamsmel fuldkornshvedemel
100 g hvedekerner hele/knækkede
50 g hvedeklid
500 g hvedemel
3 stk gulerod
50 g gær
15 g havsalt
½ l. vand

*

 
Gæren smuldres - salt drysses over.
Når gæren begynder at smelte røres det rundt.
De forskellige typer hvedemel tilsættes, sammen med vandet og de revne gulerødder.
Æltes til en jævn dej, der er fugtig, men slipper skålen.
Stilles til hævning i ca. ½ time, eller til det er hævet til dobbelt størrelse.
Formes til boller - 30 stk (skal ikke slås ned/æltes først) og stilles til hævning i yderligere en time.
Ovnen forvarmes til ca. 180ºC (varmluft).
Bollerne pensles eller sprøjtes med vand lige inden de kommer i ovnen - for ekstra sprøde boller stilles et ovnfast fad med vand i bunden af ovnen.
Bages i ca. 15 min.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.250 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her