Logo

Boller - luftige med olie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Alle har deres egen unikke opskrift på boller. Hvis du vil prøve noget lækkert og nemt, så prøv denne opskrift på luftige boller. Bollerne er perfekt til madpakken, som mellemmåltid eller til kaffen.


25 g gær
4 spsk lunkent vand
2 dl mælk
4 tsk sukker
1/2 tsk salt
ca. 4 spsk olie (evt. rapsolie)
400 g hvedemel (3-4 dl)

*

 
Opløs gæren i det lunkne vand tilsæt halvdelen af melet og de øvrige ingredienser.
Ælt dejen og tilsæt efterhånden resten af melet.
Dejen skal hæve et lunt sted i 20 min.
Dejen deles i ca. 10 stykker og formes til boller.
Sættes på pladen og skal nu hæve i 3 kvarter-1 time.
Der må gerne ligge et fugtigt viskestykke over.
Pensles med æg/mælk.
Bages ca. 12 min. eller til de er gyldne ved 225ºC.
 
Tips: Selve hævningen er vigtig at overholde, det er den og olien der gør at de bliver luftige.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (15 stemmer)
Siden er blevet set 8.574 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Meyers VanillekranseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kokosmakroner med chokoladeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• AnsjosbrødTilberedningstid: ca. 35 min. Hævetid, i alt: 40 min. Bagetid: 35-40 min. Fryseegnet....
• Æbler bagt i mandeldejEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!