Logo

Frosne citron cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Frosne citron cupcakes

Tante Florence plejede at lave dem ved særlige lejligheder. Florence fortæller, at hun har lavet masser af dem, indtil hun blev klar over, hvor usund piskefløde er. Men blæs på det, og lav disse meget nemme og elegante kager til dine særlige lejligheder.

12 stk cupcakes:


#

Citroncreme:

200 g sukker

saft og fintrevet skal af 1 citron

4 ¾ dl piskefløde

 

Bunde:

125 g smør ved stuetemperatur

75 g knuste Digestive-kiks

75 g knuste cornflakes

2 spsk sukker

syltede citronskiver til pynt

*


Citroncreme: Bland sukker og citronsaft og -skal i en stor skål, og pisk fløden i lidt efter lidt.

Smelt smørret til bundene i en gryde over meget svag varme, rør knuste kiks, cornflakes og sukker i.

 

Pres denne blanding ud i bunden af kageformene, og fordel citroncremen ovenpå.

Frys kagerne i mindst 3 timer, tag dem ud af formene, og server dem straks pyntet med en stykke syltet citron.

 

Tips: Du kan lave disse frosne kager i både papirforme og stive eller bløde silikoneforme.

 

Syltet citron:
1 citron i skiver
salt og sukker
evt. citrontimian

#

Salt citronskiverne ½ time og sylt ved meget svag varme i en gryde med lige så meget sukker som citron og timian, til det er helt karamelliseret.
Køl ned - Syltede citroner kan nærmest holde uendeligt!





Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.256 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
68525-01-2013 12:23:23 Lone
Min syltning af citronerne mislykkes. Ved for lav varme kan sukkeret ikke karamelliseres. Ved for høj varme safter citronerne og kan derefter slet ikke bruges. Hvad er den rigtige løsning?

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her