Logo

Boller - Lækre luftige

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hvis du ønsker at lave lette og luftige boller, der smager fantastisk så kig her. Bollerne kan bruges til fødselsdag, til eftermiddagskaffen, på morgenbordet med en klatsyltetøj - der er mange muligheder.


50 g gær
1/2 l mælk
1/2 tsk salt
50 g sukker
50 g smør
Godt med kardemomme
600-700 g hvedemel
1 æg til pensling


Mælken lunes og gæren opløses deri.
Derefter blandes mælk og smør i.
Dernæst salt, sukker og kardemomme.
Til sidst blandes melet i lidt af gangen. Dejen slås godt igennem.
Lad dejen hæve en time, hvorefter dejen slås sammen.
Formes til boller og meget vigtigt: pensles med æg.
Lad dem hæve til de er store.
Bages 16-17 min ved 170°C.


Tips: Det er vigtigt at de pensles inden anden hævning, da de ellers vil falde sammen og ikke blive dejlige luftige.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.508 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Verdens bedste Gulerodskage med glasurEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Kirsebærkage, franskEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• AbrikostærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Æblegrød med æblechipsBrug madæbler til grøden og sprøde spiseæbler til chips gerne med røde kinder

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os