Logo

Boller- bagerens version

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bagerens boller er lette og med en blød krumme. 
Smager dejligt lune direkte fra ovnen og med smør.

 

 

Bagerens boller er lette og med en blød krumme.

1 liter vand
200 g stødt melis
250 g gær
200 g margarine (blødgjort)
25 g salt
4 æg
2200 g hvedemel

Æggestrygelse til strygning af bollerne:
1 æg og tilsvarrende vand røres sammen i en kop

Vand, gær, hvedemel, stødt melis, æg og salt blandes til en dej og når dejen er næsten færdigæltet (håndæltes) tilsættes den blødgjorte margarine. Dejen æltes til den er skær (slipper uden at være klistret). Vandets temperatur må ikke være for varm!!! Dejtemperatur = 27ºC. (dejtemperatur = 2 x den ønskede dejtemperatur - melets temperatur = vandtemperatur (husk - 1-2ºC hvid der er ca. 20ºCs rumtemperatur)).
Hviletid 2 x 15 min. og 1 x 45 min. (må gerne være længere) D.v.s. efter dejen er æltet færdig, hviler den i 15 min. hvorefter den afvejes og æltes op (strammes op) og viler igen i 15 min., hvorefter den slåes op til boller og stilles på plade, dejen holdes fugtig med tempereret vand fra en forstøver og hæver i 45 min. (ca. dobbelt størrelse) Bagetemperatur ca. 240 - 250ºC. Bagetid ca. 15 min.
Straks efter bollerne kommer ud af ovnen stryges de med en tynd æggestrygelse.

Serveres lune fra ovnen. Velegnede til frysning

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.303 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal være statsminister ved et blåt flertal ved næste valg?


Effektiv reklame - klik her