Logo

Boller, lækre og lynhurtige

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Boller, lækre og lynhurtige

 

Lækre og lynhurtige boller, som kun skal hæve i 15 min. Perfekt som hurtige eftermiddagsboller eller som sandwich-boller til frokost eller aftensmad.

ca.12 boller

 

# Råvarer til Boller, lækre og lynhurtige: 

75 g margarine

1 dl mælk

½ pakke gær (25 g)

2 spsk sukker

¼ tsk salt

1 æg

275 g hvedemel (4½ dl)

3 spsk rosiner

*

 

Fremgangsmåde:

1) Tænd for ovnen 200 °C

2) Smør bagepladen med margarine

    Smelt margarinen i en gryde

    Hæld mælken i bagefter

3) Hak gæren i småstykker i dejfadet og hæld mælkeblandingen over og rør gæren ud.

4) Rør resten af delene i dejen med en grydeske.

5) Rør til dejen er blank og glat.

6) Sæt dejen i 12 boller på bagepladen med 2 teskeer.

    Dejen er meget fedtet.

    Stil pladen et lunt sted.

7) Lad det hæve 15 minutter

8) Pladen sættes på midterste ribbe og bollerne bager ca 10 minutter.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 67 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Små madbrød med persille og olivenNyd de friskbagte brød til sommermad som fx kød fra grillen eller en fyldig salat. Her er...
• Grove speltbollerBag dine egne boller det er nemt. Opskriften her giver 30 boller, men de er gode at fryse...
• Nøddebrød 2Et brød med en dejlig smag af nødder og yoghurt. 10 rundstykker eller 1 stort brød
• Crêpes SuzetteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os