Logo

Ungarsk kartoffelbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ungarsk kartoffelbrød

 


# Ingredienser

35 g gær
4 dl håndvarmt vand
½ dl olie
1 ½ tsk salt
1 tsk sukker
3 mellemstore skrællede kogte kartofler
50 g hvedeklid
ca. 500 g hvedemel

* Tilberedning

Rør vand og gær sammen og tilsæt olie, salt og sukker.
Riv kartoflerne på den grove side af et råkostjernet og kom dem i gærblandingen sammen med klid og det meste af melet.
Ælt mere hvedemel i lidt ad gangen, men pas på, at dejen ikke bliver for fast, kliddet opsuger en del væske under hævningen.
Ælt dejen godt igennem og stil den til hævning lunt og tildækket i ca. 1 time.
Ælt dejen let igennem og del den i stykker.
Form dem til små brød, som skal efterhæve i ca. 15 minutter på pladen. 

Rids brødene med ene skarp kniv og bag dem i ca. 15 minutter ved 225 °C på ovnens midterrille.



Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.504 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her