# Ingredienser
½ liter sødmælk, lunken
50 g gær
50 g smeltet smør
1 tsk salt
1 tsk sukker
2-3 spsk frysetørret hindbær
1 dl hakkede græskarkerner
750 g hvedemel
50 hvedemel til bordet/æltning
1 sammenpisket æg til pensling
* Tilberedning
Lun mælken til det er lillefinger-varmt, rør gæren udi, til
det er opløst.
Kom salt, sukker, frysetørret hindbær, hakkede græskarkerner
i.
Rør hvedemelet i til dejen er mættet.
Må gerne være lidt klistret.
Lad dejen hvile tildækket et lunt sted i 1 time.
Ælt den hurtigt igennem, tilsæt evt. ekstra mel for at mætte
den.
Form boller af dejen ca 14 stk, kom dem på en bageplade med
bagepapir og lad dem hæve i ca 30 min.
Pensles med sammen pisket æg.
Bages ved 200 °C i ca 17 min. Afkøles på rist.
Energi pr bolle: 1098 kJ(261 kcal) Energi pr 100g: Protein:
16%. Fedt: 24%. Kulhydrat: 60%.
Brug madABCs Madplan til at gøre
aftensmaden både bedre og nemmere med masser af nye kreative og velsmagende
retter. Prøv også Tøm køleskab, Mad til 1, Mad 30 min, Sæson og Grill +