Logo

Bourdaloue med karamelliserede mandler cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Betegnelsen Bourdaloue signalerer, at der indgår pærer og mandler i den pågældende ret. Disse cupcakes er lækre og ser flotte ud. Prøv den som let dessert eller som tilbehør til eftermiddagskaffen.


Betegnelsen "Bourdaloue" signalerer, at der indgår pærer og mandler i den pågældende ret. En kage: "à la Bourdaloue" har derfor pærer og mandler som hovedingredienser, som du nok har gættet. Disse kager laves i jumboforme og er ikke alene lækre, men ser også imponerende ud.

 

6-8 stk. jumbo cupcakes:

185 g smør ved stuetemperatur

100 g sukker

3 æg

2 tsk vaniljeessens

185 g finthakkede eller malede mandler

35 g hvedemel

6-8 halve pærer, friske eller fra dåse, skåret i kvarte på langs

 

Karamelliserede mandler:

100 g mandelflager

50 g sukker

*

 

A. Varm ovnen op til180°C.

Rør smør og sukker cremet og luftigt.

Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt mellem hvert æg.

Tilsæt vaniljeessens.

Tilsæt mandler, mel og rør, til dejen er glat.

 

B. Fordel dejen i jumbopapirforme.

Læg en kvart pære i midten, og tryk den lidt ned i dejen.

Bag kagerne i 1/2 time, eller til de er gyldenbrune og føles elastiske.

Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af, før du tager dem ud af formen.

 

C. Karamelliserede mandler:

Bland mandler og sukker på en kold slip let­pande.

Tænd for blusset, og skru op til stærk varme, mens du hele tiden rører.

Når mandlerne efter nogle få minutter begynder at blive brune, hælder du dem straks i et ovnfast fad.

Lad dem køle helt af, og bræk dem så forsigtigt løs med en gaffel eller med fingrene.

Drys dem over kagerne lige før serveringen.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.116 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Fynske klatkagerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Sigteflutes3-4 stk. Tilberedningstid: 20 min. Hævetid: 1 time. Bagetid: 15-20 min. Fryseegnet
• Gulerodskage / Bradepandekage - lav fedt %Her er opskriften på en lækker kage der kan laves i bradepande. Kagen er med lavt...
• Friturestegt ananas med romEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os