Logo

Bourgogne cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Det kan måske virke som en lidt mærkeligt kombination med bourgognevin og chokolade kombineret i en lækker cupcake. Men de er ikke desto mindre meget lækre. Server gerne et glas portvin eller sherry til.

Bourgogne er et vigtigt vindistrikt i Frankrig og her produceres nogle af verdens fineste og mest kendte vine. Kombinationen af chokolade og rødvin kan forekomme mærkelig men den er faktisk ganske lækker.

 

18 cupcakes:

110 g hvedemel

1 tsk bagepulver

2 spsk kakao

1 tsk stødt kanel

125 g smør ved stuetemperatur

100 g sukker

2 æg

4 spsk tør rødvin

60 g revet, mørk chokolade

 

Chokoladeglasur:

125 g god, mørk chokolade

60 g smør ved stuetemperatur

1 spsk lys sirup

røde og blå sukkerkugler til pynt

*

 

A. Varm ovnen op til 180°C

Bland de tørre ingredienser, og stil dem til side.

 

B. Rør smør og sukker let og luftigt.

Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt mellem hvert æg.

Tilsæt vaniljeessens.

Tilsæt de tørre ingredienser skiftevis med rødvinen.

Vend den revne chokolade i.

 

C. Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej, og bag kagerne i 20-25 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej.

Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.

 

Glasur:

Smelt chokoladen og smørret i en skål over en gryde med simrende vand.

Når begge dele lige netop er smeltet, og blandingen føles varm på fingerspidsen, tager du skålen væk fra varmen og rører siruppen i.

Dyp de kolde kager i glasuren eller dryp lidt af den over hver kage.

Drys med røde og blå sukkerkugler.

 

Tips: Disse kager passer særlig godt til et glas portvin eller sød sherry.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.994 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her