Logo

Brød af fire slags mel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
(2 brød)
Et godt brød til madpakken. De mange forskellige melsorter giver brødet en fin smag.

5 dl vand eller skummetmælk
25 g gær
4 spsk olie
1-2 tsk salt
175 g rugmel
3 dl bygmel
175 g grahamsmel
200-250 g hvedemel

Varm væsken op, til den er lunken. Imens smuldres gæren ned i et dejfad. Hæld væsken over. Tilsæt olie, salt, rugmel, bygmel og grahamsmel. Rør dejen sammen, og tilsæt det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt igennem, til den er glat og smidig. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 2 timer ved stuetemperatur.
Ælt dejen smidig på et meldrysset bord. Skær dejen over i to lige store stykker, og form dem til aflange brød, der lægges i to velsmurte forme. Lad brødene efterhæve under et klæde i 45 min. på et lunt sted.
Bag brødene på midterste rille ved 175° i ca. 1 time. Når de er færdigbagt, tager man dem ud af for"mene, pakker dem ind i et viskestykke og lader dem køle af på en rist.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.615 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?