Logo

Brød med hørfrø

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Surdej:
3 dl hørfrø
1 l. groft rugmel
8 dl kogende vand

Dej 2:
100 g gær
2 spsk anis
2 1/2 dl rugmel
6 dl lunken vand
2 spsk fennikel
smør og sesamfrø til formen
1 tsk havsalt
1 dl solsikkeolie

Til surdej blandes hørfrø, rugmel og kogende vand i en stor skål.
Dæk skålen med et rent viskestykke og lad det stå 5-6 timer, gerne natten over.
Opløs gæren i lidt lunkent vand.
Tilsæt resten af vandet og rør godt rundt. Bland med surdejen.
Tilsæt salt, krydderier og olie.
Tilsæt rugmel lidt ad gangen og arbejd dejen smidig og blank.
Lad den hæve på et lunt sted uden træk i 45 min.
Smør 4 forme á 1 1/2 l og drys med sesamfrø.
Fordel dejen i formene og lad brødene hæve i ca 30 min.
Bag brødene ved 200°C på nedertse rille i ca 1 time.
Lad brødene stå 1 døgn, så smagen fra krydderierne rigtigt kommer frem.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 858 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Fyldte smørhornEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Sigtebrød med hvedemelI denne opskrift på sigtebrød bruges der også hvedemel ud over sigtemelet. Brødet er let...
• GulerodsbrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Friterede honningbananerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os