Logo

Brødhjul

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

50 g gær
6 dl vand
2 spsk olie
1 spsk honning
1 spsk salt
900 g sigtemel
2 dl 5-kornsblanding.

 
Kog 5-korns blandingen i 3 dl vand i ca. 4 min.
Vand hældes fra i en sigte.
Opløs gæren i hånd varmt vand.
Tilsæt olie, honning, salt og 5-kornsblanding.
Rør det meste af melet i.
Ælt resten af melet i lidt ad gangen.
Ælt godt til dejen er blank.
Det er ikke sikkert at alt melet skal bruges.
Lad dejen hæve lunt og tildækket ca. 1 time.
Del dejen i 2 dele.
Tril dem ud til 2 lange pølser.
Rul dejpølserne til et stort hjul.
Evt. på en bagepapir beklædt plade.
Eller en stor tærteform.
Klip eller skær dybe snit i dejen med passende mellemrum.
Lad hjulet hæve tildækket yderligere ½ time.
Sæt ovnen på 200ºC.
Pensl brødet med vand.
Bag det midt i ovnen i 30-40 minutter.
Lad det køle af på en bageriste. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.996 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her