Logo

Bradepandebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bradepandebrød

 

Bradepandebrød er økonomisk bagværk.

4 brød. Tilberedningstid: ca. 20 min. Hævetid, i alt: 3 timer. Bagetid: 45-50 min. Fryseegnet.

 

#

50 g gær

6 dl vand

400 g kvark eller hytteost

5 spsk olie

3 tsk salt

500 g rugmel (8 dl)

ca. 750 g hvedemel (12-13 dl)

2 tsk kommen eller 2 tsk stødt fennikel eller 1 dl knækkede hvedekerner eller 1 dl sesamfrø

vand, olie eller smør til pensling

*

 

1. Udrør gæren i lunet vand.

Tilsæt kvark eller hytteost, olie, salt og rugmel.

Rør dejen godt sammen.

 

2. Kom fennikel, kommen eller andre foreslåede smagsingredienser i hvedemelet og kom det i dejfadet.

Ælt dejen blank og smidig.

Lad den hæve tildækket på et lunt sted i 2 timer.

 

3. Ælt dejen sammen igen og del den i 4 portioner.

Form dem til aflange brød

Pensl siderne af brødene med lidt olie eller smeltet smør

Læg dem i en smurt bradepande og lad dem efterhæve i ca. 1 time.

 

4. Snit brødene med en skarp kniv eller et barberblad.

Pensl dem med vand og drys med rugmel.

Bag dem ved 200- 225 °C i 45-50 min.

Lad brødene svale lidt inden de tages ud af bradepanden.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 832 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken fridag er det bedst at undvære?





Effektiv reklame - klik her