
 
Brød med ost Almindelig reven ost giver gærbrød en fin smag,
ligesom kvark, hytteost og flødeost sætter fylde og smag på gærbrød. Serveres
lune til supper, kød- og grønsagsretter eller til natmad med smør på. 
3 stk. Tilberedningstid: 20-25 min. Hævetid, i alt: 1¼ time
Bagetid: ca. 15 min. Fryseegnet. 
 
#
25 g gær 
2½ dl mælk 
1 æg 
50 g reven ost, fx Danbo eller Samsø 
450-500 g hvedemel (7-8 dl) 
Til pensling: 
1 æg 
1-2 spsk groft salt 
*
1. Smuldr gæren og opløs den i den lune mælk. 
Tilsæt æg, reven ost og det meste af melet. 
Slå dejen godt sammen. 
Ælt resten af melet i lidt ad gangen. 
Lad dejen hæve på et lunt sted i ca. 1 time. 
 
2. Ælt dejen let sammen og del den i to portioner. 
Rul dem til pølser i bagepladens længde. 
Læg dem på bagepapir på bage- pladen. 
Sørg for der er god afstand imellem brødene. 
 
3. Klip dybe skrå snit i dejpølserne med en skarp saks. 
Bred fligene til hver side, så de ligner grene. 
 
4. Pensl brødene med sammenpisket æg og drys dem med groft
salt. 
Lad dem efterhæve i 20 min. 
Bag brødene på ovnens midterste rille ved 225 °C i ca. et
kvarter. 
 

Variation: Saltdrysset på brødene kan erstattes af 3 spsk
fintreven ost, så må temperaturen nedsættes til 200 °C og bagetiden forlænges
med ca. 5 min. 
 
Ostegrene 
 

1. Tag alle ingredienserne frem. 
Opløs gæren i mælken. 
 

2. Tilsæt æg, reven ost og mel. 
Ælt dejen godt sammen. 
Lad den hæve ca. 1 time. 
 

3. Rul dejen til 3 lange pølser. 
Klip dybe snit på skrå og træk snipperne ud, så de ligner
grene. 
 

4. Efterhæv brødene. 
Pensl med æg og drys salt på. 
Bag som angivet ved opskriften.