Logo

Bradepandekage med kanel, æbler og mandler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Denne kage lavet i bradepande med æbler, nødder og abrikosmarmelade ser flot ud på kagebordet. Prøv den til en hyggelig lejlighed, til fødselsdag, fest eller hverdag. Kagen er nem og hurtig at lave.


Kage

DEJ:
150 g blødt smør eller margarine
250 g sukker
½ stang vanilje, kornene
4 medium æg
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver

FYLD:
750 g skrællede, udskårne Cox orange-æbler, skåret i både
85 g sukker
1 spsk stødt kanel
50 g smuttede, hakkede mandler

GLASERING OG PYNT:
2 dl (ca.) tyk abrikosmarmelade, pureret
lidt citronsaft

*

Pisk smør, sukker og vaniljekorn tykt, tilsæt æggene ét af gangen. Bland melet med bagepulver og vend det i dejen, der røres sammen. Bred dejen ud i en velsmurt bradepande på ca. 24x32 cm. Tryk æblestykkerne i dejen og drys sukker-kanelblandingen samt mandler over i et tykt lag.
Bag kagen midt i ovnen ved 175° i ca. 30 minutter.
Tag kagen ud. Smelt abrikosmarmeladen i en lille gryde med lidt citronsaft, og glaser kagen med marmeladen. Sæt den i ovnen igen, og bag den endnu 5-10 minutter. Tag kagen ud, og lad den afkøle næsten helt, før den skæres i firkanter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.382 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?