Logo

Briocher med chokolade og rosiner cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Disse lækre briocher med chokolade og rosiner er uimodståelige på morgenbordet eller bruchbordet. Lækkert og nemt.

Det er ingen sag at komme ud af fjerene. når man lokkes til morgenbordet med duften af disse briocher - prøv dem med et krus skoldhed kaffe til.

 

12 briocher:

15 g gær

1 ¼ dl lunken vand

1 tsk sukker

275 g hvedemel

4 æg

60 g sukker

1 knsp salt

115 g usaltet smør

90 g rosiner

115 g mørke chokoladeknapper

1 sammenpisket æg

*

 

Opløs gæren i det lunkne vand med 1 tsk sukker.

Rør 100 g af melet i, så det bliver en glat pasta.

Pisk æggene sammen og hæld dem i gærblandingen.

Tilsæt sukker og salt.

Rør resten af melet i og bland det godt, til dejen er blød og let klistret.

Dæk skålen med husholdningsfilm og stil dejen på et lunt sted, hvor den hæver til dobbelt størrelse - det tager omkring 45 minutter.

Varm ovnen op til 200°C.

Smør 12 minibriocheforme eller en muffinform med 12 huller.

Rør smør, rosiner og chokoladeknapper i dejen og fyld formene halvt op.

Stil dem på et lunt sted, til dejen er hævet, så den fylder ⅔ af hver form - det tager 20 minutter.

Pensl hver brioche med lidt sammenpisket æg og bag dem i 20 minutter.

Lad dem køle af i formene i 5 minutter, vip dem ud, og lad dem køle af på en rist.

Opbevar briocherne i en lufttæt beholder i op til 2 dage.

 

Briocher med chokolade og rosiner cupcakes

Variationer:

 

Briocher med chokolade, rosiner og safran

Følg basisopskriften. Tilsæt 1 knsp safran til de tørre ingredienser.

 

Briocher med hvid chokolade og macadamianødder

Følg basisopskriften. Erstat chokoladeknapper og rosiner med 100 g hvide chokoladeknapper og 100 g hakkede macadamianødder.

 

Briocher med chokolade og kanel

Følg basisopskriften. Tilsæt 2 tsk kanel til melet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.596 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her