Logo

Brombærtærte med citroncreme fraiche

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tærtedej:
2 ½ dl hvedemel
75 g smør eller margarine
1 æggeblomme
½ dl lys sirup
 
Fyld:
2 æggehvider
1 dl flormelis
1 tsk vaniljesukker
1 dl hakkede mandler
½ l brombær (der kan også bruges andre bær eller frugter)
 
Citroncreme fraiche:
250 dl cremefraiche 38%
3 spsk flormelis
saft og reven skal af 1 citron
 
Bland alle ingredienserne til dejen.
Beklæd en tærteform på ca. 22 cm i diameter med dejen, og prik huller i
dejen.
Stil den i køleskab i 30 minutter.
Sæt den derefter i ovnen ved 175°C og forbag tærten i 15 minutter.
Pisk æggehviderne stive.
Tilsæt sukkeret, og pisk i yderligere et par minutter.
Vend mandler og bær forsigtigt i de piskede æggehvider.
Kom blandingen i tærteformen, og bag den midt i ovnen i ca. 20 minutter, til marengsen har fået farve.
Pisk cremefraiche og flormelis. Tilsæt citronsaft og -skal.
Server tærten lun med citroncreme fraichen til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.902 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her