Logo

Brunsviger - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En af de typer gærbagværk, som er blevet kageagtig ved tilsætning af sukker og korender. Brunsviger tilberedes og bages på mange måder, alt efter landsdelene.

 

50 g smør

2 dl mælk

25 g gær

½ tsk groft salt

2 spsk sukker

275 g hvedemel (ca. 4 ½ dl)

Fyld:

100 g smør

100 g farin

2 spsk sirup

50 g korender

 

Smelt fedtstoffet og tilsæt mælken, lad det blive fingervarmt.

Opløs gæren heri og tilsæt salt og sukker.

Bland melet i lidt efter lidt, til dejen hat en pas­sende konsistens - den skal være let og smidig.

Ælt dejen godt og sæt den herefter til hævning tildækket på et lunt sted.

Rul dejen ud og kom den i en smurt bradepande 20 x 30 cm.

Kom smør, farin og sirup i en gryde og kog det let sammen.

Kom blandingen over dejen og drys med korender.

Lad dejen efterhæve 15 minutter.

Bag brunsvi­geren i 15-20 minutter ved 200°C.

Kagen skæres i firkanter, før dert serveres.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 2.053 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
79812-02-2013 19:18:08 Gitte
Den er bare lækker

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her