Logo

Brunsviger 5

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g hvedemel
50 g sukker
½ tsk salt
1 ½ tsk kardemomme
50 g smør
50 g gær
31/2 dl lunken mælk

Fyld:
150 g blødt smør
300 g farin
3 spsk mørk sirup

Pynt: Farin.

Bland melet med sukker, salt og kardemomme og smuldr smørret i det. Rør gæren ud i den lune mælk og tilsæt den.
Ælt dejen sammen og lad den hæve tildækket i ca. 20 minutter.
Form den til en kugle og lad den hvile i et par minutter, mens du lægger
bagepapir i en bradepande.
Rul så dejen ud til samme størrelse som bradepanden og læg den i.
Rør alle ingredienserne til fyldet sammen og fordel det i et jævnt lag over kagen.
Drys et godt lag farin over hele kagen.
Lad kagen hæve, mens ovnen varmes op til 175°C (varmluft 160°C).
Bag kagen i ca. 12 minutter.
Skær brunsvigeren ud i firkantede stykker og server dem lune eller afkølede, men nybagte.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.667 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?



Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her