Logo

Brusebadsboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1/2 l. kold vand
5 g gær
1 tsk salt
evt. 1 tsk rørsukker
250 g speltmel
ca. 350 g sigtet speltmel

Til den, der gerne vil have friske boller hver morgen i en fart.
En blød dej giver flade, men saftige boller. Er dejen fastere, bliver bollerne højere men knap så saftige. Boller af en blød dej bages godt igennem, da de ellers kan blive klæge.

Vand, gær, salt, sukker og hvedemel røres sammen til en blød dej. Den sættes i køleskabet i en skål med låg natten over eller i mindst 6 timer.

Bollerne sættes på en smurt bageplade med to skeer eller med hænderne, der evt. er dyppet i vand.

Pladen sættes i ovnen med det samme ved 230° i ca. 25 minutter. Bollerne skal bages godt gyldne og faste over det hele for at være ordentligt gennembagte. De smager pragtfuldt, og her får man rigtigt den gode spelt smag frem.

Man kan vælge at bruge hele dejen på én gang eller i flere portioner. En deltager fra et bagekursus har fortalt, at hun har bagt af den samme dej i en hel uge.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.450 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Friturekogte hyldeblomster i beignetdejEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Sammensatte bollerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Grundopskrift på brødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Flødeis med karamelliseret baconEn overraskende og lækker is med små stykker bacon i. Hvis du synes, at det er for vildt,...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os