Logo

Brydebrød med durum hvedemel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
25 g gær
6 dl lunkent vand
2 spsk olie
2 ½ tsk salt
180 g (3 dl) sigtemel
160 g (2 dl) durum hvedemel
600 g (6 dl) ca. hvedemel
1 æg til pensling
3 pk sesamfrø
 
Gæren røres ud i vandet (max 24°), salt og lidt hvedemel røres i til en lind grød.
Olie tilsættes, sigtemel røres i, durummel røres i.
Tilsidst kommes det sidste hvedemel i og dejen æltes til den er smidig.
Stilles til hævning i et køligt rum, dækket med et tørt klæde i ca. 3-3 ½ time.
Dejen slås ned.
Deles i 20 stykker, der formes til boller.
Bollerne stilles sammen på en bageplade så de danner et rundt brød.
Efterhæver i ca. 30 min.
Pensles med æg og drysses med sesamfrø.
Bagetid: Ca. 40-45 min ved 200° på nederste ovnribbe.
Den lange hævetid fremhæver smagen og giver et virkeligt godt brød.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.811 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?