Logo

Brydebrød med oliven

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Brydebrød med oliven

 

Dejen æltes med fuldkornsmel og hæver i køleskab natten over. Nyd brødet som tilbehør til varme retter og ost.

1 brød, 10-12 stykker. Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 8-12 timer. Bagetid: ca. 40 min.

 

#

25 g gær

½ liter koldt vand

½ dl olie

2 tsk groft salt

125 g fuldkornshvedemel (grahamsmel)

ca. 600 g hvedemel

24 store sorte Kalamataoliven

*

 

Rør gæren ud i lidt af vandet.

Tilsæt olie, salt og fuldkornshvedemel.

Ælt gradvist hvedemel i, til dejen slipper bordet.

Dejen må ikke være for tør.

Lad dejen hæve tildækket i køleskabet natten over.

 

Ælt dejen igennem, form til et rundt brød, og sæt det på en bageplade med bagepapir.

Skær 10 ca. 2 cm dybe snit i brødet med en meget skarp kniv.

Tryk 2 oliven i hvert stykke.

Lad brødet efterhæve i ca. 1 time et lunt sted.

 

Bag brødet i ovnen ved 200 °C i ca. 40 min.

Bank under brødet - det skal lyde hult, når det er gennembagt.

Afkøl på en bagerist.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 476 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Landbrød med birkesDette lækre brød er meget let at bage. Server gerne en delikat, hjemmelavet ostecreme til....
• Focaccia bagt på grillenNyd brødet som tilbehør eller brug det til sandwich eller burger.
• Grovbrød boller og flutesDenne opskrift er en klassiker i det danske folkekøkken. Hér på siden får du alle vores...
• Indbagt parfait med marengsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!