Logo

Brydebrød med oliven

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Brydebrød med oliven

 

Dejen æltes med fuldkornsmel og hæver i køleskab natten over. Nyd brødet som tilbehør til varme retter og ost.

1 brød, 10-12 stykker. Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 8-12 timer. Bagetid: ca. 40 min.

 

#

25 g gær

½ liter koldt vand

½ dl olie

2 tsk groft salt

125 g fuldkornshvedemel (grahamsmel)

ca. 600 g hvedemel

24 store sorte Kalamataoliven

*

 

Rør gæren ud i lidt af vandet.

Tilsæt olie, salt og fuldkornshvedemel.

Ælt gradvist hvedemel i, til dejen slipper bordet.

Dejen må ikke være for tør.

Lad dejen hæve tildækket i køleskabet natten over.

 

Ælt dejen igennem, form til et rundt brød, og sæt det på en bageplade med bagepapir.

Skær 10 ca. 2 cm dybe snit i brødet med en meget skarp kniv.

Tryk 2 oliven i hvert stykke.

Lad brødet efterhæve i ca. 1 time et lunt sted.

 

Bag brødet i ovnen ved 200 °C i ca. 40 min.

Bank under brødet - det skal lyde hult, når det er gennembagt.

Afkøl på en bagerist.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 287 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Gammeldags sirupsbrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Snoede påskebrødDisse små snoede brød er hurtige at lave, fordi de bages med bagepulver og derfor ikke...
• FuldkornsbrødDet bedste og nemmeste fuldkornsbrød, der er let at bage og kan anvendes til det meste. 🤤...
• Valnødde-isEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os