
8-10 brød: 
25 g gær 
3,5 dl mælk 
2 spsk olie 
1 ½ tsk salt 
475-600 g hvedemel 
mælk til pensling 
sesamfrø til pynt 
Gæren smuldres i et dejfad og røres ud i lunken mælk. 
Tilsæt olie og salt og det meste af melet. 
Rør dejen sammen, gerne i en køkkenmaskine. 
Tilsæt så meget hvedemel, at dejen bliver smidig og slipper dejfadet. 
Lad dejen hæve under klæde på et lunt sted i ca. 30 min. 
Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt evt. lidt mere hvedemel i. 
Rul dejen ud i 1 cm's tykkelse. 
Stik runde brød ud med en udstiksform, et glas el. lign. 
Bollerne skal være 8 cm i diameter. 
Læg bollerne på en smurt bageplade, og lad dem efterhæve under et klæde. Pensles med mælk og drysses med sesamfrø, før de bages midt i ovnen ved 200°C i 15 min. Lad bollerne køle af på en bagerist. 
Pølsebrød: Rul dejen til fingertykke pølser, før den efterhæver. Bagetid og temperatur er den samme.