Logo

Burgerboller med hvedeklid

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook

Hvedeklid er skaldele fra hvedekerne. I boller bruges de til at øge indholdet af kostfibre. Bollerne her er lette at lave og er perfekte til en saftig bøf.

 

(14 stk)
40 g gær,
5 1/2 dl håndvarmt vand,
1 spsk honning,
3/4 dl solsikkeolie,
1 barneske salt,
50 g hvedeklid,
200 g sigtemel,
ca. 600 g hvedemel.

Smuldr gæren i et fad og hæld vandet over. Tilsæt honning og olie og rør, til gæren er opløst. Bland salt og hvedeklid og rør det i. Bland melet og sigtemel og ælt det i lidt efter lidt. Slå dejen godt og stil den til hævning med et viskestykke over i 45 min. Slå dejen sammen og tril den til en pølse, der deles i 14 lige store stykker. Form flade boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Prik dem let i toppen med en gaffel og lad dem hæve i 20 min. Sigt et ganske tyndt lag hvedemel på toppen og bag bollerne på næstnederste rille ved 200º i ca. 15 min. Køl dem af på en bagerist.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1423 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.