Logo

Cevenner med crème de marron-glasur cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Cevenner med crème de marron-glasur cupcakes

Cevennerbjergene i Sydfrankrig er kendt for deres smukke landskaber og kastanjetræerne, der vokser på deres bløde skråninger. Robert Louis Stevenson udødeliggjorde Cevennerne i en bog, hvor han skrev om en rejse i disse bjerge, som han foretog på et æsel. Området er også kendt for de mange specialiteter, lavet af kastanjerne.

 

ca 16 stk. cupcakes:

100 g hvedemel

2 tsk bagepulver

80 g smør

400 g crème de marron (kastanjecreme, kan fås i specialforretninger)

100 g sukker

2 æg

2 spsk rom

8 kandiserede kastanjer til pynt (kan fås i specialforretninger)

 

A. Varm ovnen op til 180°C

Bland mel og bagepulver, og stil det til side.

 

B. Rør smør og 200 g af kastanjecremen i køkkenmaskinens store skål, til det er glat og luftigt.

Tilsæt sukker, æg og rom og pisk, til alt er godt blandet.

Pisk de tørre ingredienser i.

 

C. Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej, og bag kagerne i ca. 25 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej.

Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.

 

D. Overtræk de kolde kager med resten af kastanjecremen, og pynt med en halv kandiseret kastanje.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.391 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her