Logo

Chokolade-konditorcreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
125 g mørk chokolade (fx. Guanaja 70%)
5 dl sødmælk
1 vaniljestang
100 g sukker
5 æggeblommer
50 g Maizena
1 dl sødmælk

Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Flæk vaniljestangen på langs. Bring 5 dl mælk samt vanilje i kog i en gryde. Tag det af varmen og lad mælken trække. Tag vaniljestangen op, skrab kornene af og kom den tilbage i gryden. Rør chokoladen i mælkeblandingen.

Pisk sukker og æggeblommer hvidt og luftigt. Bland 50 gram Maizena og 1 dl mælk og rør det i æggesnapsen.

Hæld chokoladeblandingen over i æggesnapsen under omrøring. Kom det hele tilbage i gryden og varm det igennem under kraftig piskning til cremen tykner. Hæld den færdige creme i en skål og stil den køligt

Denne Creme egner sig fortrinligt til dessert og kage tilberedninger, hvor man ellers ville bruge en konditorcreme uden chokolade
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.332 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Brydebrød med durum hvedemelEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Midtslesvigsk bryllupskringleEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Chokoladekage a la BjarneEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• BaronessepærerSpændende dessert med pærer og husblas. Desserten pyntes med brombær og hakkede mandler....
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os