
Disse kager er inspireret af den klassiske lagkage fra Tyskland, Schwarzwalder Kirschtorte. 
 
18 cupcakes: 
225 g hvedemel 
2 ½ tsk bagepulver 
4 spsk kakaopulver 
225 g sukker 
225 g usaltet smør 
4 æg 
90 g hakkede kirsebær 
2 spsk kirsch (eller anden likør med kirsebærsmag) 
Pynt: 
2 dl piskefløde 
3 spsk flormelis, sigtet 
12 hele kirsebær 
100 g mørk chokolade 
 
Varm ovnen op til 160°C og læg 18 papirforme i muffinforme. 
Sigt mel, kakao og bagepulver sammen i en skål og stil det til side. 
Rør sukker og smør i en anden skål, til det er glat. 
Tilsæt æggene, et ad gangen, og bland det godt mellem hvert. 
Tilsæt melblandingen og kirsebærrene og bland det godt. 
Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter. 
Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter. 
Hæld lidt kirsch over hver kage. 
Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist. 
Lav pynt: Pisk fløde og flormelis til blødt skum. 
Brug en kartoffelskræller til at rive chokoladen i spåner. 
Læg en skefuld flødeskum på hver kage. 
Placer et kirsebær på midten og chokoladespåner omkring bærret. 
Opbevar kagerne uden pynt i en lufttæt beholder i op til 3 dage. 
 

Variationer: 
 
Chokoladecupcakes med mandelsplitter 
Følg basisopskriften. Fold 3 spsk ristede mandelsplitter i fløden, efter at den er pisket til skum. 
 
Chokoladecupcakes med svesker 
Følg basisopskriften. Erstat kirsebær med 100 g hakkede svesker. 
Som pynt erstattes de hele kirsebær med 3 spsk hakkede svesker. 
 
Chokoladecupcakes med blåbær 
Følg basisopskriften. Erstat kirsebær med 100 g moste blåbær. 
Som pynt erstattes de hele kirsebær med 3 spsk blåbær.