Logo

Chokolade med svesker cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Chokolade med svesker cupcakes

Kombinationen af mørk chokolade og svesker er i sandhed dekadent!

 

18 dekadente cupcakes:

225 g usaltet smør

225 g sukker

225 g hvedemel

1 1/2 tsk bagepulver

4 æg

1 tsk vaniljeekstrakt

100 g mørke chokoladeknapper

100 g hakkede svesker

Glasur:

175 g flormelis, sigtet

115 g usaltet smør

100 g kakaopulver

2 spsk chokoladelikør

1 tsk vaniljeekstrakt

 

Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.

Rør alle ingredienser kagerne undtagen chokoladeknapper og svesker sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter.

Rør chokolade og svesker i.

Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.

Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.

Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.

Lav glasur: Pisk flormelis og smør i en lille skål, til det er cremet og glat.

Rør kakao i. Fold chokoladelikør og vanilje i og smør glasuren på kagerne.

Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.

 

Variationer:

 

Chokoladecupcakes med svesker og appelsin

Følg basisopskriften. Tilsæt 1 spsk revet skal fra en usprøjtet appelsin, efter at dejen er rørt sammen.

 

Chokoladecupcakes med svesker og valnødder

Følg basisopskriften. Tilsæt 60 g hakkede valnødder, efter at chokoladeknapperne er blandet med sveskerne.

 

Chokoladecupcakes med svesker og hasselnødder

Følg basisopskriften. Tilsæt 60 g hakkede ristede hasselnødder, efter at chokoladeknapperne er blandet med sveskerne.

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.538 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Simpel pæretærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Gulerodskage 5 En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Sprøde vafler 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Salvie-ymer is, kold suppe af vilde rosenbladeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os