Logo

Chokoladekage a la Bjarne

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kage

Biscuit:
100 g hasselnøddemel
100 g melis
80 g æggehvide
40 g flormelis
50 g Maizena

Nougatcreme:
25 g hvid chokolade
70 g nougat
30 g Frost rice

Chokolademousse:
25 g sukker
50 g piskefløde
2 æggeblommer
80 g chokolade
180 g flødeskum

Ganache:
100 g chokolade
50 g piskefløde
25 g vand
25 g melis

Biscuit:
Bland hasselnøddemel, melis og Maizenamel. Pisk æggehviderne stive, tilsæt flormelis og rør hasselnøddemassen i med en spartel. Smør en bagepande og fordel dejen jævnt herpå ( ca. 1 cm. Tyk ). Bages i ca. 8 min. i en 200ºC varm ovn og afkøles derefter. Stik en bund ud af biscuiten og læg den i bunden af den form, som kagen skal laves i. Formen skal have en størelse af ca. 20 cm. I diameter og 5 cm. i højden.

Nougatcreme:
Smelt den hvide chokolade, rør nougat i og tilsæt frost ricen. Hæld blandingen over bisciuten.

Chokolademousse:
Lav en karamel med de 25 g melis, hæld de 50 g piskefløde i og fjern det fra varmen. Piskes godt sammen og tilsæt den smeltede chokolade, hvorefter de to æggeblommer kommes i. Til sidst tilsættes flødeskum og det hele blandes forsigtigt. Fyld formen med moussen og lad det afkøle 4-5 timer.

Ganache:
Melis, vand, fløde og chokolade varmes op under omrøring som en engelsk creme.
Tag kagen ud af oven og overtræk den med den kolde ganache.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.057 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her