Logo

Chokoladekage 9

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Arbejdstid: 20 min. Bagetid: ca. 50 min. Fryse-egnet
(6-8 personer)

150 g smør eller margarine
200 g sukker (ca. 2 1/2 dl)
1 tsk vaniljesukker
2 æg
175 g hvedemel (3 dl)
1 tsk bagepulver
4 spsk kakao
3/4 dl mælk
3/4 dl kogende vand
Chokoladeovertræk:
150 g mørk chokolade
50 g smør
1 1/2 dl piskefløde

Rør smør og sukker godt sammen og rør vaniljesukker i.
Tilsæt æggene et ad gangen.
Bland bagepulver og kakao i melet.
Rør det i dejen skiftevis med mælk og kogende vand.
Kom dejen i en smurt springform og bag kagen ved 175ºC i ca. 50 min.
Prøv med en strikkepind, hænger der dej ved, er kagen ikke færdig.
Smelt chokolade, smør og fløde i en gryde. Lad det lige netop koge sammen.
Tag gryden fra varmen og lad det svale lidt, inden det kommes på kagen.
Mønsteret på kagen er præget med en gaffel.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 903 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Årets kage med øl 2003En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Kringle 3En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• HvidløgsbrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Pina coladaisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os