Logo

Frugttærte à la Pauli

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
4 dl hvedemel
150 g smør
1 spsk fløde
1 spsk vand
Vanillecreme:
3 dl piskefløde
1 æg
3 spsk sukker
1 spsk Maizenamel
1 tsk vaniljesukker
Garnering:
frugt og bær fx. hindbær vindruer
Gelé:
3 blade husblas
1 dl hvidvin
1 dl vand
1 spsk sukker

Hak hvedemel og fedtstof sammen til en grynet masse.
Tilsæt fløde og vand og arbejd dejen sammen.
Lad dejen hvile koldt, mens du laver vaniljecremen.
Bland fløde, æg, sukker og Maizenamel i en tykbundet kasserolle.
Lad cremen simre, til den bliver tyk.
Smag til med vaniljesukker og lad cremen blive kold.
Skyl og rens bærrene.
Skær frugten i skiver eller skær dem i både.
Beklæd en pieform med løs bund med dejen.
Bag piebunden ved 175°C på midterste rille i ca 10 min.
Bunden skal være lysebrun.
Læg husblasen i koldt vand i 10 min. og kram derefter bladene.
Giv vin, vand og sukker et opkog og lad husblasen smelte i blandingen. Lad geléen blive kold.
Bred vaniljecremen over piebunden.
Læg bær og frugt i et flot mønster ovenpå cremen.
Fordel geléen over frugten og stil tærten koldt til geléen er stivnet.

Tips: I stedet for selv at lave vaniljecremen, kan du anvende et pulver.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.271 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her