Logo

Chokoladekage med abrikos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
125 g smør
125 g sukker
4 æggeblommer
200 g smuttede malede mandler
175 g god mørk smeltet chokolade
4 stiftpiskede æggehvider
ca. 1/2 dl god pureret abrikosmarmelade
2-3 spsk Orange Liqueur
Overtræk:
100 g smør
150 g god mørk chokolade

Pisk smør og sukker cremet, rør æggeblommer, mandler og chokolade i og vend de stiftpiskede æggehvider i dejen til sidst.
Hæld dejen i en velsmurt springform ca. 22 cm. i diameter og beklædt med bagepapir i bunden og bag kagen ved 180°C, ca. 50 min., til den føles fast ved et let tryk på midten.
Tag kagen ud og lad den afkøle på en bagerist.
Rør abrikosmarmeladen med likør og hæld den ud over kagen.
Smelt smør og chokolade over meget svag varme og lad cremen afkøle en smule før den bredes over kagen i et tykt lag.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.685 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Tærte med yoghurtfromageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kammerjunkere med kardemommeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Æblekage, bagt med sprødt lågDejlig dessert bestående af blandt andet æbler, kanel, havregryn, citronmelisse og...
• Vindruer bagteAnderledes men let dessert med vindruer, der bages i ovn sammen med sukker, sherry og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os