Logo

Chokoladekage med kogt overtræk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 æg
225 g sukker
2 spsk kakao med lille top
1 spsk vaniljesukker
1 ½ dl mælk
150 g hvedemel
2 tsk bagepulver
50 g smeltet afkølet smør eller margarine
50 g ylette
½ knsp fint salt
 
Varmt overtræk:
50 g smør
1 dl mælk
2 spsk sukker
1 tsk hvedemel med lille top
1 ½ spsk kakao med lille top
 
Pynt: Kokosmel ristede nødder mandler eller lignende.
 
Kagen:
Alt røres sammen. Helst med en ske.
Kommes i en smurt, raspdrysset form (ca. 2 liter).
Bages på rist nederst i ovnen ved 200°C ca. 40-50 min.
Prøv evt. med en tandstikker, om kagen er bagt.
Afsvaler lidt i formen og tages ud.
Varmt overtræk:
Alle ingredienser blandes og koges op i en tykbundet gryde, indtil det er tyktflydende (ca. et par minutter).
Kan med fordel koges i mikrobølgeovn, så brænder det ikke på!
Hældes over den lune kage.
Pynt med kokosmel, ristede nødder, mandler eller lignende.
Bliver ekstra lækker, hvis den laves dagen før, den skal spises.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.035 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her