Logo

Chokoladesessertkager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Kager til 20 personer - ca. 40 stk

400 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
2 dl stærk kaffe
300 g sukker (ca. 31/2 dl)
250 g blødt smør
6 æg (st. mellem) evt. pasteuriserede
125 g hvedemel (ca. 2 dl)
½ dl orangelikør, fx Grand Marnier
75 g hvid chokolade

Marinerede frugter
500 g jordbær i halve
½ melon i mindre stykker, fx galia (ca. 250 g)
200 g friske blåbær
3 spsk akaciehonning

Tilbehør: 2 liter vaniljeflødeis

Bagetid: ca. ½ time ved 200°

Beklæd en lille bradepande (ca. 4 x 18 x 25 cm) med bagepapir. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt dem i en skål i vandbad. Pisk kaffe og sukker i. Pisk smørret i lidt efter lidt. Tag skålen op af vandbadet og pisk æggene i et ad gangen. Vend melet (drysset gennem en sigte) i chokoladeblandingen, skiftevis med orangelikør. Hæld dejen i bradepanden og bag kagen midt i ovnen - kagen er fugtig efter bagning. Lad kagen køle lidt af og stil den derefter tildækket, stadig i bradepanden, i køleskabet i mindst et døgn. Løft den kolde kage op. Skær kanterne af og del kagen i 40 stykker (ca. 3 x 3 cm).
Bræk den hvide chokolade i mindre stykker og smelt dem i en skål i vandbad. Hæld chokoladen i en plastikpose, egnet til madvarer. Klip et hul i et hjørne af posen og pynt kagestykkerne.

Marinerede frugter: Vend forsigtigt frugt og honning sammen og lad det marinere tildækket på køkkenbordet i ca. ½ time.

Ved serveringen: Stil chokoladedessertkagerne på tallerkener sammen med de marinerede frugter. Server isen til.

Genveje: Kagen kan opbevares i køleskabet i 3 døgn. Den kan skæres ud dagen før og pyntes.

Tip: I stedet for jordbær, melon og blåbær kan man marinere frisk ananas og passionsfrugter.

Retten er fryseegnet.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.129 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Krydderurteflûtes2 stk. Tilberedningstid: 20 min. Hævetid: 1½ time Bagetid: 15-20 min. Fryseegnet
• Bisi - pandekagebrødBisi er en slags pandekagebrød lavet på hvedemel, gær og vand. Bisi severes til æggesalat...
• Lækre tebirkes med fyldEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• KernemælkskoldskålEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!