Logo

Ciabatta brød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

700 g pizzamel
300 g durum hvedemel
2 tsk salt
1 spsk olivenolie
50 g gær
5-5 1/2 dl lunken vand

   
Gæren opløses i det lunkne vand, og de øvrige ingredienser tilsættes.
Det hele æltes 4-6 min., til dejen er glat og smidig.
Dejen må ikke være for fast. Den føles blød i starten, men efterstivner
under æltning og liggetiden.
Dejen formes til en kugle, dækkes til og hviler 1 time.
Dejen deles i 2 dele.
Durum hvedemel drysses ud på bordet, og dejen rulles ud til 2 pølser, der sættes på en bageplade.
Brødene efterhæver tildækket til dobbelt størrelse, ca. 40-50 min.
Ciabattabrød skal hæve ved almindelig stuetemperatur og ikke lunt som
andet gærbrød.
Italiensk brød skal have et rustikt udseende, så drys evt. med lidt mere
durum hvedemel.
Sæt brødene i en forvarmet ovn ved 250ºC på nederste ovnrille.
Skru straks ned til 220ºC (Varmluftovn 200ºC)
Bag brødene 30-35 min. (de sidste 10 min. med åben ventil eller lågen på
klem, for at få en sprød skorpe).

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.744 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Chokolade-banan-og-æblemos-lagkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Napolitansk påsketærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Kuvertbrød med god skorpeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Jordbærtærte med chokoladeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os