Logo

Citronkage med marengs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
250 g smør
2 tsk bagepulver
2 dl mælk
4 æg
250 g sukker
250 g flormelis
200 g hvedemel
reven skal af 1 citron
150 g kartoffelmel

Rør det blødgjorte smør med sukker, til det er let og smidigt.
Del æggene og rør blommerne i én af gangen.
Rør godt mellem hver.
Sigt hvedemel og kartoffelmel sammen med bagepulver.
Rør det i dejen skiftevis med mælken.
Hæld dejen i en lille bradepande eller alu-form, smurt eller beklædt bagepapir.
Bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 175°C i ca 20 min.
Tilbered marengsen. Pisk hviderne meget stive.
Sigt halvdelen af flormeliset og rør det i.
Sigt resten af flormeliset og vend det forsigtigt i sammen med citronskal.
Bred marengsen over den halvbagte kage.
Fortsæt bagningen ca 15 min til marengsen er lysbrun.
Afkøles i form
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.383 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Roulade med citronEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Fyldte smørhornEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Sigtebrød med hvedemelI denne opskrift på sigtebrød bruges der også hvedemel ud over sigtemelet. Brødet er let...
• Rabarbertærte 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os