Logo

Citrontærte 5

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
250 g hvedemel
125 g smør
½ tsk salt
½ dl koldt vand
1 æggeblomme

Creme:
200 g sukker
4 æggeblommer
2 spsk majsmel
½ dl citronsaft
1 citron reven skal heraf

Mørdej:
Smørret smuldres med let hånd i melet.
Saltet blandes i, og dejen samles hurtig med koldt vand og æggeblommen.
Dejen må ikke bearbejdes for meget da den så bliver tung og løber ned af formens sider.
Dejen pakkes ned i en aluform og lægges i køleskabet i ca. 1 time.
En tærteform med løs bund (28-30 cm. diameter) smøres, dejen rulles
ud med lidt hvedemel på bordet i ca. 4 mm tykkelse og lægges i formen.
Sørg for at dejen trykkes helt op af formens kanter.
Sættes i en 200°C varm ovn i ca. 10 minutter til den er lysebrun.
Mens tærtebunden bliver kold, piskes alle ingredienserne til cremen
sammen og sættes på varmen.
Pisk i cremen, til den jævner let.
Sis gennem en sigte.
Hæld den afkølede creme i tærtebunden.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 828 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?