Logo

Citrontærte med creme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Citrontærte med creme

8 pers.

 

Creme:
3 dl citronsaft
200 g sukker
5 dl vand
40 g Maizena
3 æggeblommer
50 g usaltet smør

Dej:
500 g hvedemel
200 g smør
2 æg
300 g sukker
1 dl vand

Tilbehør:
8 blade frisk  mynte
1 ½ dl piskefløde 38%

Dej: Hvedemel og tempereret smør blandes sammen.

I en skål piskes æg, sukker og vand sammen.

Æggemassen blandes med melblandingen og dejen æltes til homogen konsistens.

Læg på køl i 1 time.
Rul dejen ud og kom den i en smurt form.

Læg bagepapir ovenpå og en stor håndfuld ukogte ris eller lignende (for at holde dejen nede).

Sættes i ovn i 20 min. ved 180°C.

Creme: Kom citronsaft, sukker, vand og Maizena i en gryde.

Varm op og pisk til blandingen koger.

Kom æggeblommer i og pisk igennem.

Mens det stadig er varmt kommes smør i og der røres til cremen er glat.
Fjern risene fra tærtebunden og hæld varm creme over.

Sættes på køl i 2 timer.

Anret tærten med mynte og flødeskum.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.850 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Om tørklædeforbud i skoler?



Effektiv reklame - klik her