Logo

Courgettebrød - courgettesnegle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Courgettebrød - courgettesnegle

Har du have, er du sikkert ved at drukne i courgetter. Hver plante giver mange courgetter. Prøv at forny dit brød med courgetter.

 

1 brød:

1 groftrevet courgette (ca. 250 g)
4 dl letmælk
50 g gær
125 g grahamsmel (ca. 2 dl)
525 g hvedemel (ca. 81/2 dl)
11/2 tsk salt
100 g sesamfrø (ca. 2 dl)


Knug den groftrevne courgette fri for væde.
Lun mælken til 35°C  og rør gæren ud heri.
Bland grahamsmel, hvedemel, salt, courgetter og sesamfrø i og ælt dejen godt igennem.
Dæk dejen til med husholdningsfilm og lad den hæve et lunt sted til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
Slå dejen ned og læg den i en smurt brødform (2 l).
Tænd ovnen på 200°C .
Lad dejen efterhæve i formen et lunt sted, ca. ½ time.
Bag brødet  i ovnen i ca. 35 min.

Tag brødet ud af formen og bank evt. i bunden af brødet for at checke, at det er færdigbagt. det skal lyde hult og have en hård skorpe.
Afkøl brødet på en bagerist.

Grønsager pr. skive: 20 g

Du kan også bage courgettesnegle:

Rul dejen ud til en roulade og skær den i skiver til snegle.

Pynt sneglene med revet courgette og/eller sesamfrø inden bagning.

Bages i ovnen ved 200°C  i ca. 20 min.

Brødet er velegnet til at fryse ned.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.311 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?